zaterdag 13 oktober 2012

ballroom!

Dag lieve bloglezers en vooral dag nieuwe volgers! Fijn dat je langskomt om te zien wat ik heb gemaakt.

Vandaag laat ik een kaart zien die ik halverwege de week gestuurd heb aan mijn lieve ouders die 45 jaar getrouwd waren. Wat een tijd he en wat ben ik blij dat ze er allebei nog zijn. Ook mijn kinderen zijn erg blij met opa en oma, vandaar een hele mooie kaart gemaakt.
De achtergrond is gedessineerd vellum, geplakt op een dubbele witte kaart. Daarop een scalloped cirkel geplakt, geponst en ge-embost. dat laatste kan je op de 2e foto beter zien. 
De ballroom man en vrouw komen van internet, heb ik uitgeprint en uitgeknipt. Omdat daarbij wat witte randjes te zien waren heb ik met een zwarte stift de rand zwart gemaakt. Toch kan je op de foto hieronder nog wat wit zien, maar dat is in het echt dus weg. 

Ik heb 2 zilveren hartjes verhoogd opgeplakt.

Twee soorten bloemetjes gemaakt. Met een kleine bloemenpons 5 afdrukjes gemaakt, en allemaal op een brad vastgezet. Toen de bovenste 4 een klein beetje nat gemaakt en geplooid rondom de brad. 

En ook nog 3 bloemetjes gemaakt vanuit een cirkel, voor in de hoek.

Ik vond het een leuk kaartje om te maken! Komend weekend gaan we met de hele familie nog uit eten om hun huwelijk te vieren, gezellig!
Lieve ouders, nogmaals van harte!
En iedereen een heel goed weekend toegewenst.


vrijdag 12 oktober 2012

Wauw!

Op de Creatieve Zebra ben ik blog van de week geworden! Ben ik even trots....

Iedereen die hier (nieuw) komt kijken, van harte welkom en laat een berichtje achter, dan  kom ik ook bij jou langs.

Tevens een warm welkom aan twee nieuwe volgers, a very warm welcome to my two new followers, of whitch one speaks english, I won't do every post in english, I guess the photo's will speak for themselfs.

Dank je, Creatieve Zebra!!

donderdag 11 oktober 2012

mijn eerste artjournal - veeel foto's!

Dag allemaal!
Vandaag eens iets heel anders. Ik vind het spannend om te laten zien omdat het echt iets heel anders is dan wat ik normaal maak. Kijk maar eens mee naar mijn eerste art-journal pagina!

Dit is echt heel leuk spelen met verf, stempels, plaatjes, pennen, viltstiften...

Ik ben geïnspireerd door verschillende mensen via het internet, om art-journals te maken. Deze dame bijvoorbeeld: http://caatjesartsystuff.blogspot.nl/ en ook deze dame: 
Ze hebben me aangemoedigd, zonder het te weten, om ervoor te gaan! En Julie Balzer heeft op haar blog heel veel tutorials staan, met als thema: hoe te beginnen. En toen ben ik maar begonnen!
Ik heb de kleuren blauw en roze gekozen niet alleen omdat ik ze mooi vind (dat eigenlijk niet eens) maar omdat deze blauw de enige inkt is die ik heb, die waterbestendig is.


De stempels die ik heb gebruikt hier, heb ik allemaal zelfgemaakt uit foam (dat goedkope van de Zeeman) 




Ik ben begonnen met een oude atlas. De twee pagina's eerst ingesmeerd met gesso om de bladzijde sterker en witter te maken.
Eens denken, toen de blauwe verf verdund en van bovenaf over de bladzijde heen laten druipen zeg maar. 
Vervolgens plaatjes geknipt en geplakt (wie herkent Brigitte Kaandorp uit de Volkskrant van afgelopen zaterdag? En de presentator van Andere Tijden?)
Toen met verdunde roze acrylverf gespeeld en tenslotte met een zwarte en roze viltstift accenten gedroedeld, randjes gemaakt, plaatjes omgetrokken en geklungeld zeg maar. 
Dat was pas "anything goes"voor mij!

Veel uitproberen, loslaten van hoe het mooi zou kunnen zijn, en het dan ook nog hier laten zien!

Hier zijn de 2 pagina's nog een keer.




Nou, tot zover dan maar, ik vind het spannend maar ben ook benieuwd wat jullie ervan vinden!

En hiermee wil ik meedoen met de nieuwe challenge van de Creatieve Zebra:

Doei maar weer!

zondag 7 oktober 2012

neefje jarig


Goedenmiddag!
Vandaag een kaartje, hiermee wil ik voor de tweede keer (dat mag!) meedoen met de challenge van de Creatieve Zebra!

Ik heb eerst een wit papier door de cuttlebug gehaald, met de gefeliciteerd-folder. Daarna in een grote cirkel gesneden. Terwijl ik hiermee bezig was dacht ik, oei nu ben ik mijn geembosste letters kwijt, maar dat was gelukkig niet zo.
Vervolgens de cirkel met blauwe inkt bewerkt en de randen ook. De randen van de witte dubbele kaart ook blauw beinkt. Twee verjaardag-embellishments erop en de letters hoera. De laatste twee kan je niet zien helaas, maar in het echt wel want er is een zilveren lijntje omheen.

Ik wil jullie er ook op wijzen dat er een extra prijs is bij de Nederlandse kaarten Uitdaging! Zie de banner in mijn lijst rechts, geldig tot de 15e van deze maand, en zoals ik het begrijp iedere maand!

Fijne week gewenst weer met veel creativiteit!
Groet, Wanda

zaterdag 6 oktober 2012

7 jaar getrouwd!

Hoi bloglezers, welkom! 
Op dit late tijdstip, waarop niet veel in 1 keer goed gaat, (hoeveel spelvouten ik uit dit bericht heb gehaald...) laat ik jullie een kaartje zien, gemaakt voor mijn broer en schoonzus, zie morgen 7 jaar getrouwd zijn. Ik ga er maar van uit dat ze dit niet lezen voor zondagochtend 11 uur....


Ik heb een nieuwe stans gekocht met een mooooi randje! Ik weet niet precies hoe het heet, maar het zijn meerdere vormen die in elkaar passen, en van de kleinste plus de grootste heb ik een rand gemaakt, wat erg op een fotolijstje lijkt. Met handgeschreven designpapier.
Zoals je hieronder kan zien is het niet alleen een stans maar ook een embossingmal. 


Ik had geen foto van het echtpaar, dus heb ik een mooi plaatje uit een tijdschrift gehaald en achter het lijstje geplakt. Het lijstje verhoogd opgeplakt zodat er diepte ontstaat.

In de binnenkant van de kaart nog een bijpassend papiertje geplakt zodat de geschreven boodschap gemakkelijk leesbaar is, met het toch wel donkerbruine papier.

Ik hoop dat jullie ervan genieten, en met deze kaart doe ik mee, voor het eerst in mijn kaartjes- en blogcarriere, met een challenge! En wel met de Creatieve Zebra! De uitdaging is te werken met een sketch en daarbij de kaart clean en simpel te houden.
Fijne dag allemaal!

woensdag 3 oktober 2012

vogeltjes

Allereerst een warm welkom aan mijn nieuwe volgers Helga en Inge! Leuk dat je mijn blog hebt gevonden en laten we elkaar wederzijds inspireren!

Mijn vriendin is naar Amerika geweest met vakantie en had voor mij een kadootje meegenomen, een sbossingfolder met allemaal vogeltjes.

In eerste instantie heb ik deze hele folder gebruikt, zie hierboven, maar het geeft ook een leuk effect als je de vogeltjes uitknipt.


Op deze kaart heb ik een bedrukt vellumpapier opgeplakt, maar er eerst drie smalle strookjes onder geplakt. Geeft een beetje het idee van takjes,


De vogeltjes vervolgens verhoogd opgeplakt op het vellum.

Bedankt iedereen voor de goede wensen voor mijn zoon, een been breken is niet leuk maar hij wordt vreselijk verwend door heel veel mensen, dat maakt veel goed!